Hvad er et escape room?

Unge mennesker i escape room
Hvad er et escape room?
Henrik Andersen
-
29/03/2023
-

Flere og flere af os hører om disse såkaldte escape rooms. Men hvad er det egentlig? Er det noget for dig – eller er det ikke? Det kan du såmænd finde ud af her i denne artikel, hvor vi vil gå nærmere i dybden med denne nye aktivitet. 

Escape rooms forklaret 

Mange tænker måske, at et escape room er et spil af en slags – og det er faktisk også korrekt! Dog foregår spillet langt mere fysisk, idet et escape room faktisk ér et rum, som man skal ind i sammen med sine med-deltagere. 

Inde i dette rum handler det om at løse diverse gåder og opgaver. Målet er at samarbejde om at gøre således, og deraf finde eller udregne koden, så I kan komme ud af dette escape room. Når dette er gjort – så har I vundet! 

Der er tid på, når I er inde i escape rummet, og oftest lyder denne tid på 60 minutter. Dog kan man ofte designe tiden, så den passer til den gruppe, man er sammen med. Måske er I kun 3 personer og vil derfor have mere tid til at løse opgaverne? 

Det lyder måske en smule klaustrofobisk at være låst inde i et rum. Der vil dog altid være en måde, hvorpå I kan stoppe spillet i tilfælde af, at det bliver en klaustrofobisk oplevelse for nogen. Man ved jo aldrig, før man har prøvet! 

Escape rooms er sjove og ofte dekoreret i forbindelse med et tema – og tit kan du/I vælge mellem forskellige rum med forskellige temaer. Der er helt sikkert noget for enhver person. 

Alternativ sjov for alle 

Hvis I er en familie eller en vennegruppe, som er glade for at lave nogle aktiviteter sammen, kan escape rooms være en sjov og ny idé. Det er nemt altid at lave de samme aktiviteter som familie og vennegruppe – så derfor får I en klar anbefaling herfra til at prøve et escape room! 

Et escape room er helt sikkert en alternativ måde at blive underholdt på, men den er absolut oplevelsen værd. Det er sjovt og anderledes fysisk at være en del af et univers, en mission eller en fantasiverden, som nogen andre har opsat. 

Samtidig er der noget for alle aldersgrupper, når det kommer til escape rooms. Det betyder altså, at man nemt kan gøre brug af escape rooms med familien, som stadig har yngre børn – men man kan også tage udfordringen op med sin voksne vennegruppe. 

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!